MISTÄ ON KYSE?

Entiksen väki näkee hyönteiset erinomaisena vaihtoehtoisena ravinnonlähteenä. Hyönteiset ovat ravintoarvoiltaan lihaan verrattavia, mutta niiden kasvatus tuottaa paljon vähemmän kasvihuonepäästöjä ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin lihantuotanto.

Kuivatut kotisirkat sisältävät korkeimmillaan jopa 70% proteiinia, minkä lisäksi niissä on runsaasti kalsiumia, rautaa sekä B12-vitamiinia. Kotisirkat sisältävät myös kaikkia ihmiselle tarpeellisia ravinnosta hankittavia aminohappoja.

Entis valmistaa helposti lähestyttäviä hyönteisruokatuotteita jokaiseen makuun, eikä hyönteisruokaan tutustuminen ole vielä koskaan ollut näin helppoa!

choc BB slide.jpg

TUOTTEET

BUGBITES® 

BUGBITES® on sirkoista ja kasviproteiineista valmistettu uuden sukupolven proteiinivälipala. BUGBITES® sisältää jopa 43% proteiinia, joten se on loistava vaihtoehto perinteiselle proteiinipatukalle. 

Syö suoraan paketista, lisää puuroon tai terästä joka-aamuinen smoothiesi. Olemme jopa kuulleet luovimpien käyttäneen BUGBITES® -tuotetta leipomisessa, joten vain mielikuvitus on rajana!

the superfood new.png

SUOMALAINEN SIRKKASUKLAA

Tuoteperheen ensimmäinen tuote - Entis Sirkkasuklaa tuli markkinoille joulukuussa 2017 ja oli täten ensimmäinen suomalaisista kotisirkoista valmistettu laajasti kaupallinen hyönteiselintarvike. Sirkkasuklaa sisältää 50g Kultasuklaan maitosuklaalla kuorrutettuja kokonaisia sirkkoja. Sirkkasuklaa-tuoteperheeseen kuuluvat myös Sirkka-valkosuklaa-jogurtti sekä perinteiseen suomalaiseen makuun sopiva Sirkka-salmiakkisuklaa. Sirkkasuklaa on saatavissa myös liikelahjana, lue lisää täältä.

chocolate trio1.jpg

SIRKKIS®

Sirkkis® on kasvisproteiineja ja sirkkajauhoa sisältävä maukas proteiinivalmiste, joka sisältää 24 % proteiinia sekä runsaasti rautaa ja B12-vitamiinia. Sirkkis® soveltuu käytettäväksi kypsän jauhelihan tapaan lähes jokaisessa arkiruoassa. Mikäli olet kiinnostunut Sirkkiksestä®, ota yhteyttä entis@entis.fi.

BB poster Born to win fin .jpg
WHAT THE BUG?
— random
BB Chocolate poster Shower and a bug.jpg

FAQ – KYSYMYKSET

MISTÄ SAAN ENTISTÄ?

Entisestäsi emme osaa sanoa, mutta Entiksen hyönteisruokatuotteita löydät verkkokaupastamme sekä myymälöistä ympäri Suomen. Katso myyntipaikat täältä.

Liikelahjoja voit tilata Mastermark Oy:n kautta, lue lisää täältä.

MITÄ ENTIKSEN TUOTTEET SISÄLTÄVÄT?

Entiksen hyönteisruokatuotteet valmistetaan ensiluokkaisista raaka-aineista. Katso ainesosaluettelot täältä.

MISSÄ ENTIKSEN TUOTTEET VALMISTETAAN?

Kaikki Entiksen hyönteisruokatuotteet valmistetaan Suomessa.

Sirkkasuklaan kotisirkat tulevat suomalaisilta sirkkatiloilta. Sirkkasuklaa valmistetaan Kultasuklaan tehtaalla Iittalassa.

Bugbitesin® ja Sirkkiksen® trooppiset kotisirkat tulevat Kanadasta. Bugbitesit® valmistetaan Jalasjärvellä ja pakataan Pirkkalassa. Sirkkiksen® loppuvalmistus tapahtuu Juvalla.

 

TIIMI

ENTIS ON NUORTEN TURKULAISTEN NÄKEMYS TULEVAISUUDEN RUUASTA.

Entomophagy Solutions Oy, eli kavereiden kesken Entis, on turkulainen hyönteisalan yritys. Entis tarjoaa kotimaisia hyönteistuotteita ja kaikkea niihin liittyvää helposti, vaivattomasti ja hauskasti. Me kehitämme hyönteisistä helposti lähestyttäviä elintarvikkeita jokaiseen makuun.

 
antti.jpg

ANTTI NUUTINEN

Tuotekehitysvastaava

Elintarviketekniikan insinööri & Elintarvikekehityksen DI, eränkäynnin ja e-urheilun ystävä.

entis@entis.fi

samuli.jpg

SAMULI TASKILA

Toimitusjohtaja, laki- ja sopimusasiat

Juristi, kankea kuin rautakanki liiallisen joukkueurheilun seurauksena. Kahden lapsen isä ja laatukirjojen suurkuluttaja.

PUH. +358 44 3668907

samuli@entis.fi

iida.jpg

IIDA HOKKANEN

Markkinointivastaava

KTK, hyönteisruokaan hurahtanut ex-futari ja hullu koiranainen.

entis@entis.fi

laura.jpg

LAURA ALAJUURI

Brändivastaava

Väsymätön väsääjä ja luova kokeilija, parantumaton haaveilija ja intohimoinen saunoja.

entis@entis.fi

jussi.jpg

JUSSI HEIKKINEN

Myynti- ja tapahtumavastaava

Metsä, musiikki ja muinaiset mysteerit ovat lähellä sydäntä. Vaatimattomana tavoitteena länsimainen ruokavallankumous.

PUH. +358 40 7061937

myynti@entis.fi

image1.jpg

ANDREJ KRSJAK

Kansainvälinen markkinatutkimus

Tanskassa kauppatieteitä opiskeleva Entis-tiimin uusin jäsen. Nauttii erityisesti pyöräilystä, luonnontieteistä ja hyvästä hyönteisruuasta.

zafe ig.jpg

ZAFER KAYMAZ

Myynti

Avarakatseinen optimisti. Koukussa haasteisiin ja tsatsikiin. Aktiivinen liikkuja, avannon ja kirjallisuuden ystävä.

PUH. +358 45 78731244

myynti@entis.fi

 
KUVA: NUORI YRITTÄJYYS

KUVA: NUORI YRITTÄJYYS

Entikseen on löytynyt uskoa myös jo ennen hyönteisruoan sallimista. Yritys on muun muassa voittanut Nuori Yrittäjyys- Suomen mestaruuden sekä edustanut Suomea Helsingissä järjestetyissä yrittäjyyden EM-kisoissa.
— Kaupunkimedia Aamuset 20.9.2017

Tarinamme

AJATUKSESTA TEKOIHIN

Entis sai alkunsa tammikuussa 2017, kun viiden samanmielisen opiskelijan tiet kohtasivat Turun korkeakoulujen yhteisellä start up -kurssilla. Monialainen tiimi löysi yhteisen sävelen nopeasti ja idea hyönteisruuasta syntyi.

Innokas tiimi lähti työstämään ideaansa teoiksi. Yhteistyössä etelä-pohjanmaalaisten kasvattajien kanssa syntyi Entiksen ensimmäinen tuote - 20 grammaa suomalaista kotisirkkaa. Silloisen lainsäädännön puitteissa hyönteisiä ei saanut Suomessa myydä ruokana, mutta Entiksen ”silmänruoka” löysi tiensä nopeasti niin ekokauppa Ruohonjuuren kuin pienempien erikoisliikkeidenkin hyllyihin.

Entiksen pioneerityö suomalaisella hyönteisalalla tuotti tulosta yllättäen jo syyskuussa 2017, kun hyönteiset hyväksyttiin Suomessa elintarvikkeiksi. Alkoi vimmainen tuotekehitys, jonka ensimmäinen hedelmä on Suomen suurimmissa marketeissa myytävä Sirkkasuklaa. Sirkkasuklaan menestys ja kuluttajien innostus hyönteisruokaa kohtaan antoivat lisää vauhtia tuotekehitykseen ja vuoden 2018 aikana Entis julkaisi sekä Sirkkasmoothie-tuoteperheen että Grillimaustetun Sirkkiksen®.

Entiksen tarina ei kuitenkaan pääty tähän, sillä olemme vasta pääsemässä vauhtiin. Alkuvuodesta 2019 Entis toikin markkinoille BUGBITES® -tuoteperheen, jonka tuotteet ovat tilattavissa Entiksen omasta verkkokaupasta.

Näyttökuva 2017-05-11 kello 12.56.37.png
 

YHTEYSTIEDOT

HALUATKO LISÄÄ TIETOA ENTIKSESTÄ? OTA YHTEYTTÄ, ME KYLLÄ VASTAAMME!

Jätä viestisi alla olevaan yhteydenottolomakkeeseen. Mikäli haluat että otamme sinuun yhteyttä, jätäthän sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi.

Voit myös lähettää suoraan sähköpostia osoitteeseen: entis [ät] entis [piste] fi

 
 

Yhteydenotot puhelimitse arkisin kello 10 - 16 numeroon +358 44 3668907, Samuli Taskila

Yrityksen virallinen nimi: Entomophagy Solutions Oy

Y-tunnus: 2836174-8

Postiosoite: Henrikinkatu 8 as. 4, 20500 TURKU

OIVA-raportti

 

 

Entiksen toimisto sijaitsee osoitteessa:

Arwidssoninkatu 3B, 20500 Turku

 

ENTIKSELLÄ SATTUU JA TAPAHTUU JATKUVASTI UUTTA, SEURAAMALLA MEITÄ SEURAAVISSA PAIKOISSA PYSYT HELPOSTI MUKANA MENOSSA!