Sirkkis_stripes.jpg
 

RESEPTIT

TÄHÄN OSIOON OLEMME KERÄNNEET HELPPOJA SIRKKIS® RESEPTEJÄ.

 Sirkkiksen® myyntipaikat löydät täältä.

burger2 IG.jpg

SIRKKIS®-PIFFIT (neljälle)

-125 g Sirkkistä

-½ sipuli kuutiona

-1 murskattu

valkosipulinkynsi

-4-5 ruohosipulin

kortta hienonnettuna

-1 kanamuna

-2 dl kermaa

-1 dl korppujauhoja tai

spelttimannasuurimoita

-½ tl suolaa

-2 tl grillimaustetta

-½ -1 tl mustapippuria

-1 rkl Worcestershire-

kastiketta

-Rouhittuja korianterin

siemeniä



KATSO VIDEO

Yhdistä kaikki ainekset perusteellisesti kulhossa - parhaiten se onnistuu käsin. Anna levätä 15-20 minuuttia. Ala sekoittaa sitten uudelleen enemmän voimaa käyttäen. Litistä massaa kulhon reunoja vasten nyrkillä kunnes massasta tulee pehmeämpää ja helpompaa muovata.

Ja sitten piffeiksi! Muotoile pihvit käsin haluamaasi kokoon ja muotoon ja paista öljytyllä/voisella pannulla kullanruskeiksi 5-7 minuuttia per puoli.

Tarjoile Brioche- sämpylöiden välissä lempitäytteidesi kera - Entiksen kokkikerho suosittelee leppäsavujuustoa ja chipotlekastiketta.

Noodles large 2.jpg

NOPEA JA PIKANTTI SIRKKIS®-WOK (2 annosta)

Oliiviöljyä

Munanuudeleita

1 tl punaista currytahnaa

~ kukkupäinen tl tuoretta

raastettua inkivääriä

3 valkosipulinkynttä

murskattuna

3 ruokalusikkaa

soijakastiketta

Tuoretta korianteria


1 suippopaprika

5- 10 herkkusientä

viipaloituna

2 kevätsipulia

1,5-2 dl Sirkkistä®



Kiehauta pieni kattilallinen vettä ja keitä kaksi munanuudeli-annosta n. 2-3 minuuttia. Valuta vesi pois ja nosta sivuun odottamaan.

Kaada reilusti oliiviöljyä wokkipannuun ja säädä korkealle lämmölle. Kun pannu on kuuma, aloita paistamalla viipaloidut herkkusienet ja paprika valkosipulin ja inkiväärin kanssa. Lisää sitten pieni määrä vettä yhdessä currytahnan ja soijakastikkeen kanssa. Sekoittele muutama minuutti. Kaada sekaan nuudelit ja Sirkkis ja sekoittele vielä muutama minuutti.

Viimeistele annokset tuoreella korianterilla.

toast1 G.jpg

SIRKKIS®-TOAST

Sirkkistä®

Ranskanleipää

Oliiviöljyä

Grillimaustetta

1 pieni valkosipulinkynsi

Bbq-kastiketta


Amerikan suolakurkkua

Avocado

Salaattisekoitus

Tomaattia



Aloita pilkkomalla ranskanleipä, vältä leikkaamasta liian isoja siivuja. Kaada n. ½ dl oliiviölyjä lasiin ja sekoita siihen grillimauste ja murskattu valkosipulinkynsi. Levitä mausteöljy leivälle pullasutia apuna käyttäen.

Lämmitä pannu keskilämmölle ja heitä siihen Sirkkis ja tujaus BBQ- kastiketta oman maun mukaan. Sekoita hyvin ja paahda 3-5 minuuttia.

Laita maustettu Sirkkis hetkeksi sivuun ja laita sitten leivän siivut pannulle. Paahda kunnes pinta on rapea ja on saanut väriä.

Sitten kokoamaan! Pinoa runsas kasa salaattia, tomaattia, avocadoa, suolakurkkua ja Sirkkistä. Viimeistele extra-tujauksella BBQ-kastiketta.

Sirkkis mash square IG.jpg

JUUSTOINEN SIRKKIS®-KASTIKE

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä,

murskattuna

Oliiviöljyä

2 purkkia (500 ml)

kaurarasvavalmistetta

½ -1 tl Suolaa

~ ½ tl Mustapippuria

Grillimaustetta

4 paksua siivua

Maasdaam-juustoa


3 dl- mittaa Sirkkistä®





Pilko sipuli pieneksi kuutioksi ja murskaa 1 valkosipulin kynsi.

Valele paistinpannu reilulla määrällä oliiviöljyä ja kuumenna korkealle lämmölle. Lisää Sirkkis ja pilkottu sipuli ja valkosipuli. Ripottele päälle aavistus suolaa ja reilu ripaus mustapippuria, sekoittele reippaasti. Paahda 5-10 minuuttia kunnes Sirkkis on muuttunut rapeaksi ja sipulit muuttuneet kullanruskeiksi. Siirrä seos pannulta sivuun odottamaan.

Laske lieden lämpötilaa keskilämmölle. Kaada tyhjälle pannulle kaksi purkkia kaurarasvavalmistetta, laita sen päälle sulamaan juustoviipaleet ja toinen valkosipulinkynsi. Ripottele sitten grillimaustetta sekä hieman suolaa. Hämmennä kunnes juusto on sulanut ja sekoittunut kermaan tasaisesti. Laske lieden lämpötilaa pari pykälää, kaada sitten sekaan Sirkkis- sipulisekoitus ja sekoittele rauhassa korkeintaan viisi minuuttia.

Tarjoile perinteisesti pottumuusin kera. Ekstrajytyä antaa tuore pinaatti lisukkeena.

HUOM! Parhaaseen lopputulokseen pääset, kun lisäät Sirkkiksen® kastikkeisiin vasta lähes tarjoiluvaiheessa. Sirkkiksen® hauduttaminen nesteessä voi vaikuttaa tuotteen rakenteeseen.



Sirkkisdog final.jpg

SIRKKIS®-HODARIT

Sirkkistä®

Hodarisämpylöitä


Rucolaa

Kurkkusalaattia

Punasipulia

Chiliä hienonnettuna

Paprikamajoneesia

Oliiviöljyä

Yleis- tai grillimaustetta

(Entiksen vahva

suositus Poppamiehen

One for All Rub &

Seasoning)


Ketsuppia

Paahda Sirkkistä pannulla keskilämmöllä öljyssä noin 5 minuuttia, heitä sitten sekaan reilu hujaus mausteseosta ja töräys ketsuppia.
Sötkötä kunnes mausteet sekoittuvat tasaisesti, täytä hodarit ja tarjoile heti.

Nomnomnom!


Sirkkisballs 2 IG.jpg

MUREAT SIRKKIS®-PYÖRYKÄT

250 g Sirkkistä®

2 valkosipulinkynttä

2 pientä sipulia

2 tomaattia

1 1/2 - 2 tl suolaa

2 tl grillimaustetta

2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl kuivattua basilikaa/

Italian yrttisekoitusta

1 dl salaattijuusto-kuutioita

murennettuna

5-7 lehteä tuoretta

basilikaa

hienonnettuna

4 kanamunaa

8 rkl korppujauhoja

Annoksesta tulee n. 24 sirkkispullaa.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Pilko sipulit ja tomaatti pieneksi kuutioksi. Murskaa valkosipulinkynnet, silppua tuoreet basilikanlehdet ja murenna salaattijuustokuutiot. 

Ota iso kulho, yhdistä hienonnetut ainekset, Sirkkis ja loput mausteet ja aineet keskenään. Sekoittele perusteellisesti muutamia minuutteja kunnes seos sitkostuu aavistuksen niin, että se on mahdollista muotoilla käsin palloiksi. Sirkkispullia pyörittäessä ei tarvitse käyttää yhtä paljon voimaa kuin jauheliha-pullien teossa - massa on löysempää ja muotoutuu kämmenissä kevyesti heitellen. 

Pullat eivät kutistu uunissa, joten muotoile ne valmiiksi kokoon jossa haluat ne tarjoilla. 

Lado pullat uunipellille leivinpaperin päälle. 

Paista uunin keskitasossa n.15 minuuttia, kunnes pullien pinnassa on kaunis ruskea väri. 


salsa02 IG square .jpg

SIRKKIS®-SALSA

3 Tomaattia

1 Sipuli

1 valkosipulin kynsi

Hipsakka pippuria

Ripsaus suolaa

Inan verran sokeria

3-4 rkl oliiviöljyä

1-2 dl Sirkkistä

Grillimaustetta

Kaada paistinpannulle vähän oliiviöljyä ja lisää sitten Sirkkis ja grillimauste. Paahda keskilämmöllä muutama minuutti. Jos olet tujumman salsan fani, voit lisätä myös chilijauhetta tai Sriracha-kastiketta. Nosta sivuun jäähtymään. 

Pilko tomaatit ja sipuli pienen- pieneksi kuutioksi, murskaa valkosipuli. Laita kaikki ainekset  kulhoon ja lisää mausteet ja öljy. Sekoita nostellen, lisää sitten joukkoon haluamasi määrä Sirkkistä ja pyörittele kevyesti kulhossa.

Tarjoile tuoreena vaikka sipsien tai patongin kanssa. Sopii myös sellaisenaan ruuan lisukkeeksi.


bolo4 dark be.jpg

OPISKELIJAN SIRKKIS®-BOLO

250G Sirkkistä®

250G Tuorepastaa

sienitäytteellä

1prk Bolognese-kastiketta

oliiveilla

Sriracha-kastiketta

Tuoretta tomaattia

Tämä resepti sopii erityisesti kiireiselle kokkaajalle! Valmistusaika 5–10 minuuttia.

Laita kattilallinen vettä kiehumaan. Lisää tuorepastat kiehuvaan veteen ja keitä noin 3 minuuttia. Lämmitä bolognese-kastike paistinpannulla. Kun kastike alkaa kuplia, siirrä pannu pois levyltä. Paahda Sirkkis® pannulla ja lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Valuta pastat ja kokoa annos. Halutessasi voit lisätä päälle Sriracha-kastiketta sekä tuoreita tomaatteja.

HUOM! Jauhelihamaiseen lopputulokseen pääset, kun lisäät Sirkkiksen® kastikkeisiin vasta lähes tarjoiluvaiheessa. Sirkkiksen® hauduttaminen nesteessä voi vaikuttaa tuotteen rakenteeseen.


sirkkawrap1.jpg

SIRKKIS®-WRAPIT

250G Sirkkistä®

Jääsalaattia

Tuoretta mangoa

Punasipulia

Miniluumutomaatteja

Tortillapohjia

Jamaican Jerky- tai

texmex-mausteseosta

Oliiviöljyä

Srirachaa

 
 

Lämmitä Sirkkis® ja valitsemasi mausteseos pannulla öljyssä. Pilko mango, tomaatit ja sipuli. Revi salaatti pieniksi paloiksi. Kokoa wrappisi ja nauti kastikkeiden kera.


Lasagne 01.jpg

SIRKKIS®-LASAGNE

1 Paketti Sirkkistä®

1 tomaatti

1 pieni sipuli

Puolikas paprika

Valmislasagneainekset

3 dl maitoa tai

vegevaihtoehtoa

6 dl vettä

Juustoraastetta tai

vegevaihtoehtoa

Pilko kasvikset pieniksi geometrisiksi muodoiksi. Pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen. Lämmitä pannu ja lisää pilkotut vihannekset. Kun vihannekset ovat pehmenneet, lisää Sirkkis®, lasagneainekset ja nesteet. Anna kiehua pari minuuttia ja sekoittele rauhallisesti.

Voitele lasagnevuoka ja kauho pohjalle pannulla olevaa tavaraa ja lado kerros lasagnelevyjä päälle. Lado kerroksittain kastiketta ja levyjä. Ripottele pinnalle juustoraastetta tai mitä nyt kaapista löytyykään.

Uuni onkin varmaan jo lämmennyt, joten heitä sinne keskitasolle ja anna olla puolisen tuntia. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia niin ei suu pala.

P.s. Lasagnehan on aina parempaa uudelleen lämmitettynä, jännä juttu mutta 100% fakta.

Hyvää ruokahalua, t. Entiksen Antti


Fritata 01.jpg

SIRKKIS® - FRITATA

Paketti Sirkkistä®

10 kananmunaa

150g sieniä

3 valkosipulinkynttä

Timjamia ja rosmariinia

pari oksaa

Puoli pakettia Aurajuustoa

Paistorasvaa

Suolaa ja pippuria

mausteeksi

Uuni lämpeämään 220 asteeseen. Vatkaa munat ja lisää suolaa ja pippuria teelusikalliset. Pilko sienet pieniksi paloiksi ja paista pannulla vesi pois. Lisää hienonnettu valkosipuli, Sirkkis® ja yrtit pannulle ja kuullota hetken aikaa.

Kaada ainekset pannulta voideltuun uunivuokaan ja lisää murennettu aurajuusto ja vatkatut kananmunat päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista uunissa 8-10 minuuttia. Voit testata kypsyyttä vetämällä viillon veitsellä keskelle fritataa; jos ulos valuu löysää munaa (tirsk), anna paistua kauemmin. Anna jäähtyä hetken aikaa ja herkuttele!

Munakasta kokkailua!


Nacho 2.jpg

SIRKKIS® - NACHO PLATE

Paketti Sirkkistä®

1 ruokalusikallinen

ruokaöljyä

1 jäävuorisalaatti

1 kurkku

1 paprika

1 kypsä avokado (tuntuu

pehmeältä painettaessa,

kyllähän sä tiedätkin)

Tomaattisalsaa

Nachoja

Koskenlaskija Ruoka Cheddar

Pese vihanneksista torjuntaainejäämät pois (myös luomuista kannattaa mullat huuhtoa veks). Suikaloi salaatti ja pilko kurkku ja paprika kivoiksi suupaloiksi. Avokadosta saa helposti kuutioita, kun ensin halkaiset sen, otat kiven veks, vedät veitsellä kuoreen saakka viiltoja vaaka- ja pystysuuntaan ja lopulta lusikoit palat pois. Lämmitä Sirkkis® pannulla ruokaöljyn kera. Ei tarvitse paistaa, se on jo kypsää paketista.

Kokoa salaatti tarjoiluastiaan. Levitä salaattipedille pilkotut kasvikset ja lämmitetty Sirkkis®. Päällimmäiseksi runsaasti salsakastiketta ja nachoja, sekä ehdottomasti kohtuudella ystäviemme Valiolla valmistamaa Koskenlaskija Ruoka cheddaria.

¡Ay, caramba!

Saludos cordiales, Entis


chili con sirkkis 918 sh p.png

CHILI CON SIRKKIS® by Mukana Maku

1 paketti Grillimaustettua

Sirkkistä® (250g)

1 purkki kidneypapuja

suolaliemessä

1 punasipuli

2 tl valkosipulitahnaa

70g tomaattipyreetä

½ tl makeaa

savupaprikajauhetta

½ tl rouhittua mustapippuria

½ tl juustokuminaa

1-2 tl Sriracha chilikastiketta

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl balsamico etikkaa

½ dl vettä

1 rkl sitruunamehua

Oliiviöljyä paistamiseen

(tuoretta persiljaa)

Silppua punasipuli. Laita paistinpannuun oliiviöljyä ja kun se on kuuma lisää silputtu punasipuli ja valkosipulitahna. Paista niin kauan, että sipuli on kuulasta, lisää tomaattipyree, Sriracha-kastike, juustokumina, makea savupaprikajauhe ja mustapippuri, paista seosta hetki niin, että mausteet rupeavat tuoksumaan.

Lisää ½ dl vettä ja sekoita tasaiseksi, lisää kidneypavut liemineen, suola, sokeri, balsamico ja sitruunamehu, paista kunnes seos on sopivan paksua (n. 5 min).

Lisää grillimaustettu Sirkkis, sekoita hetken niin että Sirkkis lämpiää (älä hauduta, Sirkkis menettää muuten koostumustaan).

Tarjoile riisipedillä ja silppua halutessasi tuoretta persiljaa pinnalle. 

Resepti ja kuva: Mukana maku -ruokablogi/ Dick Lindertz


sirkkispizza.jpg

SIRKKIS®-PIZZA by Maistuis varmaan sullekin

Pohja:

2 dl vettä

1 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl kuivahiivaa

4 rkl öljyä

Päälle:

3 - 4 dl tomaattikastiketta

1 rs (250 g) Grillimaustettua

Sirkkistä®

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

juustoraastetta

tomaattisiivuja

paprikasuikaleita

minisuolakurkkuja

Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen taikinaan. Lisää loppuvaiheessa öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä vähintään puoli tuntia. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi pienessä tilkassa öljyä. Sekoita sipuleiden joukkoon Sirkkis ja nosta pannu liedeltä. Kaulitse taikina leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Levitä pinnalle tomaattikastike ja ripottele juustoraastetta. Levitö pinnalle pannulta Sirkkis ja sipulit. Lisää päälle tomaattisiivuja, paprikasuikaleita ja halkaistuja minisuolakurkkuja. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja paista 250 asteessa 15 - 20 min.

 Resepti ja kuva: Maistuis varmaan sullekin -ruokablogi


sirkkispasteijat.jpg

SIRKKIS®-PASTEIJAT by Maistuis varmaan sullekin

Taikina:

200 g voita

2 dl vehnäjauhoja

2 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g turkkilaista jogurttia

Täyte:

1 rs (250 g) Grillimaustettua

Sirkkistä

1 - 2 rkl ruokaöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 keitettyä kananmunaa

200 g ranskankermaa

1 tl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

suolaa

Voiteluun:

1 kananmuna

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, ja nypi seos pehmenneen voin kanssa hyvin yhteen. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti, ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä vaivaamista. Muotoile taikina levyksi ja kääri tuorekelmuun. Anna taikinan olla jääkaapissa 1 - 2 tuntia, tai vaikka yön yli. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi pannulla öljyssä. Lisää pannulle Sirkkis ja ota pannu liedeltä. Sekoita joukkoon keitetyt kananmunat hienona hakkeluksena. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta täyte paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pyöreitä pohjia. Laita pohjille reilu ruokalusikallinen täytettä, taita kahtia ja painele reuna esim. haarukalla hyvin kiinni. Laita pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista pasteijat uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa hyvän värin. 

Resepti ja kuva: Maistuis varmaan sullekin -ruokablogi


Sirkkis_padthai.jpg

SIRKKIS® PAD THAI by Beach House Kitchen

1 rs (250 g) Entis

Sirkkistä

100 -120 g

riisinuudeleita

1 pienehkö sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 chili

1 iso tai pari

pienempää porkkanaa

1 kananmuna

1 kourallinen

basilikaa

korianteria ja

limelohkoja

2 rkl kuorettomia

maapähkinöitä

(mungopavun ituja, jos

lähikaupasta löytyy)

KASTIKE

1 prk (100g)

Tamarinditahnaa

3/4 dl palmusokeria,

myös ruokosokeri käy

4-5 rkl kalakastiketta

1/2 dl limenmehua

2 rkl vettä

öljyä paistamiseen

Valmista kuivariisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori porkkana ja raasta ohuiksi suikaleiksi. Murskaa veitsellä maapähkinät. Kuori ja suikaloi sipuli sekä murskaa valkosipulinkynnet. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja sekoita kastikkeen ainesosat erillisessä kulhossa sekaisin. Kuullota sipuleita öljyssä wokkipannulla ja lisää porkkanasuikaleet. Anna poreilla hetki miedolla lämmöllä. Lisää wokkipannulle kulhossa kevyesti rikki vatkattu kananmuna ja anna hyytyä minuutin pari koskematta. Lisää esivalmistettu nuudeli kananmunan päälle ja 3/4 osaa pad thai -kastikkeesta. Lisää myös chililohkot ja basilika. Nostele sekaisin. Laita eri pannulle 1 rkl öljyä, lisää Entis sirkkis ja loput 1/4 osaa pad thai -kastikkeesta. Sekoita ja kuumenna sirkkis, tarjoa pad thai -nuudeleiden kanssa. Viimeistele maapähkinämurskalla, limelohkoin sekä silputulla korianterilla.

Resepti ja kuva: Beach House Kitchen -ruokablogi


Piirakka 3.jpg

SIRKKIS®-PIIRAKKA TUPLAJUUSTOLLA

Pohja

150g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

3 rkl vettä

½ tl suolaa

Täytteet

2 kananmunaa

½ tl suolaa

2-3 tl pestoa

1 tl tuoretta rosmariinia

2,5 dl ruokakermaa

½ sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 sellerinvarsi

½ pakettia Sirkkistä®

1 tl grillimaustetta

1 dl masdaam- juustoa

raasteena

1 dl leppäsavujuustoa

raasteena

½ tl mustapippuria

Ripaus kuivattua

basilikaa

VALMISTUS

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. 

Pohja

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot, lisää sitten vesi ja suola. Nyrkkeile taikina kiinteäksi ja taputtele tasaiseksi keskikokoisen piirakkavuoan pohjalle - älä unohda reunoja (vaikka aavistuksen laiska saakin olla)!  

Täyte

Sekoita kananmunat, ruokakerma, pesto, tuore rosmariini ja suola kulhossa maltillisesti vispaten.

Ripottele Sirkkis, kuutioiksi pilkottu sipuli ja paloiteltu selleri piirakkavuokaan taikinan päälle, ja heitä perään lusikallinen grillimaustetta. Kaada sitten päälle muna- kerma seos. Levitä juustoraasteet päälle tasaisesti, ja viimeistele sitten mustapippurilla ja basilikalla.

Paista piirakkaa 25 minuuttia uunin keskitasolla. Odota hetkinen, että piirakka jäähtyy niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Ja sitten naatiskellaan!


Sirkkis soup1.jpg

SIRKKIS® SOPASSA

Sirkkistä®

Lehtikaalia pieniksi

paloiksi riivittynä

Suolaa

Mustapippuria

Oliiviöljyä

Tarjoilija! Keitossani on kotisirkka! Tässä Sirkkis® kurpitsakeiton kruununa, rapeaksi paahdettuna lehtikaalin kera. Kokeile myös muiden sosekeittojen lisukkeena!

Tee näin: Lorauta pannulle oliiviöljyä, laita sitten perään Sirkkis® ja lehtikaalia pieninä paloina. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Paahda pannulla keskilämmöllä, 5-7 minuuttia, kunnes rapsakkaa. Lisää soppa lautaselle, lisää päälle Sirkkis® ja nautiskele!

HUOM! Parhaaseen lopputulokseen pääset, kun lisäät Sirkkiksen® keiton päälle vasta lähes tarjoiluvaiheessa. Sirkkiksen® hauduttaminen nesteessä voi vaikuttaa tuotteen rakenteeseen.